Det här är en variant av svavelpionen, P. Mlokosewitchii Wittmanniana
26 Maj, medan luktpionerna avvaktar några veckor med sin blomning har nu de de flesta enkelblommande vildarterna sin blomningstid. Det här är en variant av svavelpionen, P. Mlokosewitchii Wittmanniana Den gula Svavelpionen, P. Mlokosewitchii Den här flikbladiga lilla pionen hade en skylt där det stod P.anomala, men den ser ut som en rosenpion, P. Weitchii Den svenska pionhybriden P. Bergeniana, tyvärr var inte kameran på sitt bästa humör men av bilden framgår ändå att pionen trivdes bra och blommade rikligt.
0 Comments
Måndagen den 27 maj, nu blommar de första pionerna. Här är först några bilder på rosenpioner i lite olika förger. Nedan: Bergpionen hade besök av bin som sökte föda. P. officinalis humilis Två stora buskar av den här stiliga ljusgula pionen växte utanför Bergianska trädgården, i närheten av Naturhistoriska Museet. Ingen namnetikett stod det där men kanske är det en Claire de Lune?
(tyvärr gör inte kameran alls rättvisa åt pionen) En underbar nyhet för alla pionälskare är det nyinstiftade Svenska Pionsällskapet,
The Swedish Peony Society med webbadress www.pionisten.se Dillpionen är en av de tidigaste pionerna och knappt har tjälen gått ur jorden så sticker de dilliga skotten upp. Det här är den dubbla röda varianten. Dillpionens naturliga växtplatser finns på Balkan, i Ungern, på Krim och bort till Kaukasus.
Både den enkla och den fyllda dillpionen är kända som trädgårdsväxter sedan mitten av 1700- talet. |
Välkommen att kommentera eller ställa frågor i "comments" eller under fliken kontakt.
May 2024
|